Vreau sa slabesc 5 Kg intr o luna

Există mai multe modalități de a slăbi rapid, totuși este esențial să faceți ca atare într-un mod solid și ușor de gestionat. Iată câteva metodologii susținute de știință care vă pot ajuta să vă pregătiți mai bine:

Postul discontinuu: Acesta este un exemplu de alimentație care include diete standard tranzitorii și consumul de cine într-un interval de timp mai limitat în timpul zilei. Câteva examinări au demonstrat că postul neregulat tranzitoriu de până la 26 de săptămâni este la fel de reușit pentru scăderea în greutate ca după o dietă zilnică săracă în calorii1. Cele mai cunoscute tehnici de post neregulat includ următoarele:

Înlocuirea zilei de post (ADF): Repede o dată la două zile și consumă un regim alimentar normal în zilele fără post. Slabire usoara si rapida Varianta alterată include consumul a doar 25-30% din necesarul de energie al organismului în zilele de post.

Regimul de mâncare 5:2: rapid 2 din ca un ceas. În zilele de post mâncați 500-600 de calorii.

Strategia 16/8: rapid timp de 16 ore și mâncați doar pe o fereastră de 8 ore. Pentru marea majoritate, fereastra de 8 ore s-ar asocia cu începutul după-amiezii până la ora 20:00. O concentrare asupra acestei strategii a constatat că mâncatul într-o perioadă restrânsă a făcut ca membrii să consume mai puține calorii și să piardă în greutate1.

Urmându-ți rutina alimentară și exercițiile fizice: pentru a fi în formă, ei ar trebui să știe ce mănâncă și ce beau în fiecare zi. O metodă pentru a face acest lucru este să înregistrați aceste lucruri fie într-un jurnal, fie într-un tracker de alimente bazat pe web. Cercetările sugerează că respectarea regimului alimentar și a exercițiilor fizice ar putea fi utile pentru scăderea în greutate, deoarece avansează schimbările de conduită și crește motivația1.

Mâncarea atentă: Mâncarea atentă este un antrenament în care indivizii se concentrează asupra modului și unde mănâncă alimente. Acest antrenament poate ajuta indivizii să ia parte la alimentele pe care le mănâncă și poate ajuta la reducerea în greutate. Strategiile pentru o alimentație atentă includ să mănânci în jos, în mod ideal la o masă, ținându-se departe de întreruperi în timp ce mănânci la nesfârșit încet1.

Scăderea cantității de amidon în regimul alimentar: Scăderea cantității de carbohidrați din rutina alimentară este o tehnică tipică pentru scăderea în greutate. Carbohidrații sunt o sursă importantă de energie, totuși eliminarea lor poate ajuta persoanele să se mențină în formă. Slăbirea cu conținut scăzut de carbohidrați va determina adesea o scădere în greutate mai mare decât regimurile alimentare cu conținut scăzut de grăsimi și, în plus, dezvoltă și mai mult câțiva indicatori de bunăstare1.

Vă rugăm să rețineți că reducerea rapidă a greutății poate dăuna bunăstării dumneavoastră și este esențial să consultați un expert în îngrijire medicală înainte de a începe orice plan de îmbunătățire a sănătății. De asemenea, amintiți-vă că cel mai eficient mod de a obține o formă mai bună este să faceți schimbări economice ale modului de viață cu care să puteți ține pasul după ceva timp.

Leave a comment